Conform legislatiei romanesti in vigoare, renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului se poate face in termen de 14 zile de la primirea produsului si este aplicabila doar consumatorilor clienti persoane fizice care au achizitionat produsul la distanta respectand conditiile O.U.G. 34/2014.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Incheierea contractului de vanzare-cumparare are loc in momentul emiterii facturii fiscale (acest document tine loc de contract conform legislatiei romanesti) si nu la plasarea comenzii sau la trimiterea prin email (sau alte mijloace de comunicare) a confirmarii automate de primire a comenzii.

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate si anume:

- in ambalajul original cu toate accesoriile si documentele care l-au insotit

- fara sa prezinte modificari fizice, lovituri, zgarieturi,socuri mecanice

-daca au fost achizitionate mai multe produse identice si doriti sa le returnati pe toate asigurati-va ca ati desigilat doar un produs,restul produselor se accepta doar cu sigiliul intact

Nu pot fi returnate produse care au beneficiat de un alt serviciu,de exemplu in cazul centralelor termice de punere in functiune gratuita (daca este cazul) sau au facut parte dintr-un pachet achizitionat specific pentru un client (de exemplu piesele si fitingurile pentru un cazan pe combustibil solid).

 Cheltuielile directe de returnare a produselor,inclusive taxe postale sau de orice alta natura vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii acestora se va face in cel mult 14 de zile de la data denuntarii si numai prin transfer bancar.